GOUDhartslag


Hoofdlijn verhaal

Het publiek maakt kennis met de verdwaalde en in de tijd gedesoriënteerde koetsier van de koets. Op deze oudejaarsavond doolt hij eenzaam rond in Den Haag. Het buitenplein van het Ministerie van Financiën ís níet het Binnenhof! Dan, tot overmaat van ramp, crasht de koets. Verkleumd en wanhopig kruipt hij uit de ravage en richt, nadat hij tevergeefs geprobeerd heeft aansluiting te vinden bij 7 eilandbewoners op het voorplein van het Ministerie, zijn eigen eiland in. Uiteindelijk valt hij om van de slaap en droomt over de geschiedenis van het goud en het geld. Zoals het in een droom over goudbergen gaat, doemen er veel vreemde passanten op uit de geschiedenis van het geld en staan hilarische momenten naast dramatische momenten.
Het alter ego van de koetsier vertelt oa. in een dynamische en meeslepende monoloog de geschiedenis van het goud en het geld. Uiteindelijk slaan de deuren van de kluis oorverdovend dicht en zitten we 7 minuten gevangen...
Kortom het publiek beleeft de droom mee, wordt vanaf het buitenplein binnen in het gebouw geleid en in het avontuur gestort waarna de voorstelling van een droom in een nachtmerrie verandert en het publiek uiteindelijk meedogenloos tot het besef komt dat men zelf actief deelgenoot blijkt te zijn in het nog 'te schrijven' deel van de geschiedenis van het goud.